72a Circular Informativa

Benvolguts consocis,

Aquí teniu un nou recull dels aspectes més destacats dels últims dies, com sempre esperem que sigui del vostre interès. Recordeu que aquesta és una eina de col·laboració entre professionals del sector, ens podeu fer arribar els vostres comentaris, suggeriments, notícies o esdeveniments que vulgueu compartir amb la resta de companys al correu de cambra@cambraprofessional.org i en farem difusió a la pròxima circular.

 

ACTES INTERNS

27a. Tertúlia Professional de la Cambra. Sistemes de construcció en sec

Seguint amb el cicle de Tertúlies sobre habitatge i noves tendències, en la propera tertúlia debatrem sobre sistemes de construcció en sec i es tractarà dos tipus d’habitatges, un de construcció amb fusta i un altre amb  acer. Es tracta de l’edifici d’Habitatges carrer Magalhaes de Barcelona on Betarq fa els projectes i direccions del primer edifici plurifamiliar en alçada fet a Barcelona totalment amb fusta, amb el sistema de sostres, parets i façana d’entramat de fusta i revestiment de rastrells de fusta. Amb segell Green Building Council. Edifici de planta baixa més dues plantes i terrat, amb sis habitatges, ascensor adaptat i uns 450 m2, destinats a lloguer. I el Centre Cívic Joan Oliver, construït amb acer i incidint en els avantatges a nivell de sostenibilitat, rapidesa, reducció de materials i d’energia, control de costos, millora de la seguretat en l’obra i reducció de sobrecàrregues. Això darrer és el que va fer possible ampliar l’edifici preexistent en planta baixa, ja que amb sistemes constructius convencionals hauria estat físicament impossible remuntar la nova planta. Aquesta jornada serà el dimecres 21 de juny de 2017 a les 19 hores a Rambla Catalunya 127 3r 1a de Barcelona. Us podeu inscriure enviant un correu a camra@cambraprofessonal.org

 

ACTES EXTERNS

Transforma els teus problemes en oportunitats

L’objectiu de la conferència és conèixer com funciona la nostra ment per, a partir d’aquí, ser més eficaços gestionant-la. Semblaria lògic que el primer per resoldre un problema sigui identificar-ho i buscar les eines per resoldre-ho. La xerrada convida a anar més enllà,  ja que tenim la clau per fer-ho. Aquesta jornada està emmarcada en el Congrés de les Professions de Catalunya. El ponent és la Sra. Puri Hospital: Enginyera de Camins, Canals i Ports i Enginyera Tècnica d’Obres Públiques. Program Management Development a Esade i diploma d’Especialització Universitària en Desenvolupament Directiu de la Universitat Ramón Llull.  Ha treballat per Idom en Project Management, i com a Cap de Producció en les constructores Sando i Ferrovial, acabant de nou en Enginyeria aquesta vegada en Ineco, en els equips de Direcció d’Obra. Jornada programada pel dijous 15 de juny de 2017 a les 19 hores al Col·legi d’Enginyers de Camins (C/ Dels Vergós 16 de Barcelona). Us podeu inscriure enviant un correu a inscripcions@camins.cat indicant nom i cognoms.  

 

ACTUALITAT

La Generalitat inicia una campanya per impulsar la ITE a més de 68.000 edificis

El passat 26 de maig, en el marc de Construmat, Jordi Sanuy, director de Qualitat de l’edificació i rehabilitació de l’habitatge, de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, va presentar la “Campanya informativa ITE”. El director de Qualitat de l’edificació i rehabilitació de l’habitatge va explicar la legislació relativa a la Inspecció Tècnica de l’Edifici i els detalls de la campanya divulgativa que s’inicia en els propers dies i que arribarà a més de 68.000 comunitats de propietaris. Aquesta campanya pretén assessorar les comunitats i els propietaris dels terminis en els quals cal que facin la ITE del seu edifici i les conseqüències que se’n poden derivar de no fer-la. L’AHC farà arribar una carta informativa als presidents de les comunitats de propietaris d’aquests immobles, on s’informarà del funcionament del procés d’inspecció i on cal adreçar-se per dur-lo a terme. A més, també s’explicarà la necessitat d’haver presentat la ITE per poder accedir als ajuts públics de rehabilitació i les possibles sancions previstes a la Llei del dret a l’habitatge, que poden anar des dels 9.000 fins als 90.000 euros, en el cas que es produeixi algun incident que afecti a béns o persones.Per a més informació podeu consultar la nota de premsa de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. 

 

ASPECTES LEGALS 

 Certificació energètica: modificació de l’àmbit d’aplicació

S’ha publicat el Reial Decret 564/2017 que modifica el 235/2013 sobre Certificació d’eficiència energètica d’edificis. Aquest Reial Decret, a més de completar la definició dels edificis de consum gairebé nul, en coherència amb la Directiva Europea, introdueix modificacions en l’àmbit d’aplicació dels edificis protegits arquitectònicament i fa un aclariment referent a l’exclusió dels edificis industrials. Els edificis protegits –perquè són part d’un entorn declarat o per raó del seu valor arquitectònic o històric– fins ara estaven exclosos de la obligatorietat de certificació. Ara, amb aquesta modificació, només estan exclosos de ser certificats aquells edificis en els quals qualsevol actuació de millora de l’eficiència energètica suposi alterar de forma inacceptable el seu caràcter o aspecte. De no ser així, els edificis protegits s’hauran de certificar en els mateixos supòsits que els altres, és a dirquan es venguin o lloguin o bé si tenen més de 250 m2 ocupats per una autoritat pública i són freqüentats habitualment pel públic. Aquest Reial Decret va entrar en vigor el 7 de juny. Consulteu el text a http://www.boe.es/boe/dias/2017/06/06/pdfs/BOE-A-2017-6350.pdf  (BOE 6-6-2017). 

 

CONCURSOS

Sabadell convoca un concurs d’idees per definir el Parc del Nord

El Govern municipal de Sabadell ha engegat un concurs per aconseguir la millor proposta per al Parc del Nord. Aquest projecte ha d’assentar les bases d’una nova manera de fer, que permeti dignificar els espais públics i donar-los un ús social, indissociable de l’esforç continu en la millora de la qualitat ambiental. Cal una mirada innovadora, que permeti replantejar l’espai en el seu conjunt. No només és necessari completar el projecte del Parc del Nord amb nous usos i estructures de camins, sinó que cal la seva integració en la trama urbana. La falta de connectivitat actual entre barris i parcs és un problema a resoldre, generat per una preponderància del vehicle privat per sobre dels espais i recorreguts per a vianants i bicicletes. L’altre gran repte és cosir els fragments del Parc dividits per la trama urbana, especialment entre els carrers de Vinhamala i de Corones. El Govern municipal vol que el futur Parc del Nord sigui un projecte vertebrador que relligui els espais lliures emblemàtics de la ciutat: el Bosc de Can Deu i el Parc Agrari al nord, la cornisa del Ripoll a l’est, el Parc de la Clota al sud i  el Parc Catalunya a l’oest. El projecte executiu en una primera fase que correspondrà a un pressupost d’execució per contracte estimat de 2.000.000 €. Data límit per presentar els projectes: 17 de juliol del 2017. Si esteu interessats podeu trobar més informació i les bases del concurs a http://www.sabadell.cat/ca/presentacio-pn

 

Rebeu una cordial salutació,

La Junta


Documents relacionats:

Veure Circular19.09.2019
GESTIÓ ESTRATÈGICA DE COMPRES

34a Tertúlia Professional

+ Més informació

17.09.2019
139a Circular Informativa

A TOTS ELS SOCIS PROFESSIONALS

+ Més informació

10.09.2019
138a Circular Informativa

A TOTS ELS SOCIS PROFESSIONALS

+ Més informació

30.07.2019
137a Circular Informativa

A TOTS ELS SOCIS PROFESSIONALS

+ Més informació

   
C/ Àvila, 138 4t 1a 08018 Barcelona / T (34) 639 386 085 / legal / /