63a circular informativa

Benvolguts consocis,

Des de la Cambra Professional treballem per trobant la manera d’accedir a les noves vies de negoci que van sorgint, establint aliances estratègiques entre empreses, adaptant-nos als nous models tecnològics i a dinàmiques col·laboratives, posant de relleu el valor diferencial que podem oferir com a empreses professionals. Per això us volem demanar que compartiu la Cambra Professional amb els despatxos professionals de la vostra confiança i els animeu a associar-se.

 

ACTES INTERNS

Jornada Verd a la Ciutat

Recordeu que avui dia 8 de febrer a les 19h hi haurà la 25a. Tertúlia Professional que tractarà sobre el Verd a la Ciutat, en aquesta trobada coneixerem com l’Administració promou la incorporació del verd a la ciutat i alguns casos concrets de com s’està duent a terme. L’objectiu és trobar maneres d’impulsar entre tots aquesta millora ambiental a la ciutat, tant a nivell d’edificis com d’espais urbans. En aquesta ocasió els ponents seran el Sr. Xavier Hernández, Enginyer Tècnic Agrícola i Director d’Espais Verds i Biodiversitat de l’Ajuntament de Barcelona, el Sr. Andreu Massoni, Enginyer Tècnic Agrícola de Massoni SL, i el Sr. Alex Puig, Especialista en Jardineria de Vivers Ter. Les inscripcions ja estan tancades per aforament complert.

 

ACTES EXTERNS

II Congrés de l’aigua a Catalunya

El II Congrés de l’Aigua aprofundeix en la recerca de solucions als problemes que pateix el sector de l’aigua a casa nostra. El congrés s’adreça al conjunt de les Administracions Públiques amb competències en la matèria, als gestors públics o privats sota quina responsabilitat es desenvolupen les competències que les lleis atribueixen a cadascun d’ells, als professionals de les diferents qualificacions que hi actuen i, en general, a tots aquells tècnics interessats i preocupats per la millora de l’eficiència quantitativa i qualitativa de l’aigua que es consumeix. Aquest congrés tindrà lloc els propers dies 22 i 23 de març de 9.30h a 19.30h a l’Auditori del CosmoCaixa, C/ Isaac Newton, 26 de Barcelona. Inscripcions a info@amicsaigua.com fins al 10 de març.

Jornada debat: Cap a un nou model d’espai públic a l’eixample

 El Grup de Treball de l’Eixample del Col·legi d’Arquitectes ha organitzat, el proper 10 de febrer a les 18 h, a la Sala de Plens de la Seu del Districte, una jornada de debat sobre les propostes de l’Ajuntament de Barcelona de reordenació de l’espai públic de l’Eixample. Durant la jornada es debatrà sobre projectes d’actualitat com, entre d’altres, el Programa de Superilles, que proposa reorganitzar el funcionament dels carrers, concentrant els que serveixen de trànsit rodat per donar prioritat al vianant a la resta. Comptarem amb la presència dels arquitectes Lluís Cantallops i Itziar González; de l’arquitecte, urbanista i president de l’AAUC Sebastià Jornet i de l’advocat Òscar Ripol.

 

ACTUALITAT

L’edificació segueix molt lluny de la normalització

L’edificació no té un creixement estructural sòlid que auguri una millora imminent. L’any 2016 ha seguit augmentant la superfície dels projectes d’execució, però l’increment es deu a pocs projectes de molta superfície. A banda de Barcelona, la resta de Catalunya segueix en situació de paràlisi, amb creixements negatius en alguns casos. La renovació urbana, activitat cabdal per al futur, no augmenta i esdevé el principal problema. En aquest sentit es pot afirmar que l’activitat de renovació urbana, tan necessària en un parc envellit i desactualitzat com el nostre, que implica intervencions en la totalitat dels edificis directament relacionades amb conceptes com ara eficiència energètica i sostenibilitat, no s’està duent a terme. El COAC considera que la renovació urbana és essencial per, d’una banda, donar resposta a les necessitats de la ciutadania d’ara i la del futur; i, de l’altra, per aconseguir remuntar aquesta situació de col·lapse del sector i així contribuir, en la mesura que ens toca, a la sortida de la crisi. No té sentit que, sabent que un 40% de les emissions en CO2 a Europa són produïdes pels habitatges, Catalunya tan sols tingui en curs 5 projectes de gran rehabilitació. Al nostre país no existeix cultura rehabilitadora. Fins i tot en èpoques anteriors a la crisi, les dades europees situen Espanya a la cua dels països europeus occidentals. Davant d’aquesta constatació, ni la Llei (estatal) de rehabilitació, regeneració i renovació urbanes, de l’any 2013, ni les escasses subvencions promogudes per les administracions autonòmiques i locals fins ara han funcionat.

 Rebeu una cordial salutació,

La Junta


Documents relacionats:

Veure Circular19.09.2019
GESTIÓ ESTRATÈGICA DE COMPRES

34a Tertúlia Professional

+ Més informació

17.09.2019
139a Circular Informativa

A TOTS ELS SOCIS PROFESSIONALS

+ Més informació

10.09.2019
138a Circular Informativa

A TOTS ELS SOCIS PROFESSIONALS

+ Més informació

30.07.2019
137a Circular Informativa

A TOTS ELS SOCIS PROFESSIONALS

+ Més informació

   
C/ Àvila, 138 4t 1a 08018 Barcelona / T (34) 639 386 085 / legal / /