38a. carta circular

Benvolguts consocis,

Adjuntem una selecció de notícies en blocs per tal de potenciar l’àmbit d’informació i de treball col·laboratiu de la Cambra Professional. Us animem a panerai replica watches participar-hi sempre que considereu oportú compartir alguna informació amb la resta de companys del sector i ho afegirem a la circular de la setmana següent. Només cal que us adreceu a cambra@cambraprofessional.org

 

RECULL D’OPINIONS

Trobada del Comitè Estratègic de Rehabilita 2016

Com a membres del Comitè Estratègic de Rehabilita, us avancem que el passat 8 d’abril es va acordar que enguany les Jornades dedicades a la Rehabilitació es desenvoluparan del 3 al 9 d’octubre. A nivell de la Fira de la Rehabilitació, aquesta es desenvoluparà els dies 8 i 9 d’octubre de 2016, al Passeig Lluís Companys (Arc Triomf/Ciutadella). Es dividirà en 3 zones temàtiques: un Espai demostratiu per als estand de les empreses, una Oficina de la rehabilitació i el Village de la rehabilitació, on es faran els jocs i tallers per a infants i joves. Com cada any, la Cambra Professional organitzarà un Tertúlia Professional per tractar un tema rellevant de rehabilitació. Tanmateix, us fem avinents que tots els associats a la Cambra, disposeu d’un 10% de descompte tan en el preu dels expositors, com en el patrocini o en un article a la revista del CAATEEB. Si hi esteu interessats, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres cambra@cambraprofessional.org.

Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet, al Cercle d’Infraestructures

El passat dia 13 d’abril vam assistir a aquesta conferència, on l’alcaldessa va enumerar les principals infraestructures previstes.

Va començar lamentant els problemes de manteniment i accessibilitat de les infraestructures de Rodalies, així com que el túnel ferroviari per soterrar les vies de tren estigui encallat al Ministerio de Fomento. Va reclamar una nova estació intercanviadora a la Torrassa, així com el nou ramal de la L9 a la Ciutat de la Justícia.

Hi ha dos projectes estratègics que l’Ajuntament preveu tirar panerai replica endavant i que són d’un àmbit similar al de la Plaça Europa: d’una banda el Clúster Biomèdic, que preveu urbanitzar 27 hectàrees al voltant de la Gran Via amb l’aparició de noves zones verdes. Aquest projecte preveu aprofitar la preexistència d’infraestructures relacionades amb la salut (Bellvitge, Duran i Reinals, UB...) per consolidar un focus d’atracció per a noves empreses biomèdiques.

L’altre projecte estratègic és el Districte Cultural, on un antic polígon industrial es convertirà en un pol cultural amb 600.000m2 de sostre. També va comentar que l’Hospitalet està aprofitant la moratòria hotelera a Barcelona per impulsar el seu propi pla hoteler.

 Construïm el Futur- GT3 Tecnologia

El dia 13 d’abril també vam assistir a la reunió del Grup de Treball de Tecnologia de Construïm el Futur convocada per l’ITeC on es van tractar els quatre temes desenvolupats fins a dia d’avui. Aquests temes són d’una banda l’anàlisi de compatibilitat del format IFC per a intercanvi i lliurament definitiu de projectes BIM en format obert i universal, del software col·laboratiu de baix cost o gratuït i finalment, l’enllaç de base de dades amb models BIM pel posterior manteniment de l’edifici. Destaquem que es farà una enquesta per definir noves tasques a desenvolupar per aconseguir la transició i integració del BIM abans del 2020. Comissió esbim: Hi ha un apartat que explica força bé què és el BIM.

 

ACTES EXTERNS

Planificació de la mobilitat local

Desena edició del curs organitzat pel Col·legi d’Enginyers de Camins i la Diputació de Barcelona. Del 22 d’abril al 10 de juny (tots els divendres), de 9:30 a 14 hores al Col·legi d’Enginyers de Camins, en aquesta edició es vol proporcionar les eines i els coneixements necessaris per planificar de manera òptima la mobilitat ciutadana mitjançant la planificació de la mobilitat i l’urbanisme, un canvi de prioritats, un canvi en al gestió de la distribució urbana de mercaderies, la regulació de l’aparcament com a eina per modelar les pautes de la mobilitat en l’entorn urbà i un disseny segur de les actuacions des del punt de vista de la seguretat viària. Inscripcions a inscripcions@camins.cat

Formació 

El Gremi de Constructors d’Obres de Barcelona ofereix de forma continuada tot un ventall de cursos subvencionats. Aquests cursos  són:

Rehabilitació Energètica d’Edificis. Del 5 de maig al 30 de juny de 2016.

Certificació Energètica amb la nova eina Cerma 4.0. Del 10 al 21 d’abril de 2016.

Eficiència Energètica amb Dialux. Del 2 a l’11 de maig de 2016.

Certificació Energètica amb la nova eina CEX 2.1. Del 23 al 25 de maig de 2016.

Mesures preventives en treballs en alçada. Del 25 d’abril al 17 de maig de 2016.

Aquests cursos tenen les places limitades, si hi esteu interessats, reserveu la vostra al telèfon 932 659 430 o bé escriviu al correu electrònica formació@gremi-obres.org

 

ACTUALITAT

Trobada Europea per a impulsar l’energia sostenible

Entre el 14 i el 16 del proper mes de juny, Brussel·les acollirà la Setmana de l’Energia sostenible, la trobada més important dedicada a l’eficiència energètica i energies renovables d’Europa, amb la finalitat de divulgar les millors pràctiques i poder teixir noves aliances per tal d’assolir les fites que la Unió Europea proposa. Es desenvoluparà en 50 sessions amb conferenciants que inclouen autoritats polítiques, agències locals de l’energia, associacions d’indústries del sector de referència, etc. A més de les conferències, hi haurà una cerimònia de premis que reconeixerà aquells projectes més innovadors o eficiència energètica i renovables. Aquest any, el tema principal se centrarà en el paper principal del consumidor dins el sistema d’energia de la UE. Les seus d’aquesta trobada s’ubicaran al cèntric districte de Schuman.

Premis Catalunya Construcció

Un total de 112 candidatures presentades a la XIII edició dels Premis Catalunya Construcció, guardons que convoca el CAATEEB cada amb l’objectiu de reconèixer l’esforç dels professionals i empreses del sector. Aquests guardons es lliuraran el proper 30 de juny a La Nit de la Construcció.

 

XARXA

Noves funcionalitats a la web de l’ITeC

A partir del dia 2 de maig, s’estrena una nova modalitat de registre a la web de l’ITeC: l’usuari Premium, alhora que s’amplia la informació amb el banc de normativa. A partir d’aquesta data, l’usuari Bàsic tindrà un límit de 15 pàgines visitades a la informació específica, mentre que l’usuari Premium hi tindrà accés il·limitat. Aquest inclou informes de l’oficina EOTA de l’ITeC, amb informació europea sobre els productes de construcció sense norma harmonitzada, banc de normativa i funcionalitats Premium del Banc Bedec (plecs, justificacions i dades ambientals. Per ser usuari Premium caldrà abonar una quota de 10€ al mes o subscriure’s per un any amb una quota anual de 100€. Els membres del Programa de Mecenatge i del Club d’Empreses de l’ITeC, així com els subscriptors del Banc Bedec seran, automàticament i sense cost addicional, usuaris Premium.

Rebeu una cordial salutació,

La Junta


Documents relacionats:

Veure Circular19.09.2019
GESTIÓ ESTRATÈGICA DE COMPRES

34a Tertúlia Professional

+ Més informació

17.09.2019
139a Circular Informativa

A TOTS ELS SOCIS PROFESSIONALS

+ Més informació

10.09.2019
138a Circular Informativa

A TOTS ELS SOCIS PROFESSIONALS

+ Més informació

30.07.2019
137a Circular Informativa

A TOTS ELS SOCIS PROFESSIONALS

+ Més informació

   
C/ Àvila, 138 4t 1a 08018 Barcelona / T (34) 639 386 085 / legal / /