18a. carta circular

Benvolguts consocis,

 

Avantprojecte de Llei Catalana de Col·legis Professionals

El Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya ha elaborat un Avantprojecte de Llei de l’exercici de les professions titulades i dels col·legis professionals que és a informació pública fins al 5 d’agost. Es pot descarregar el document d’Avantprojecte de Llei al següent enllaç http://justicia.gencat.cat/web/.content/home/informacio_publica/info_publica_avantprojecte_collegis.pdf. Tenint en compte que falten pocs dies per aquesta data, us animem a fer els comentaris i observacions pertinents a un fil que hem obert al fòrum de la Cambra Professional com és habitual  http://cambraprofessional.foroactivo.com/f29-avantprojecte-de-llei-de-lexercici-de-les-professions-titulades-i-dels-collegis-professionals, a partir del qual esperem que es generi un debat entorn d’aquest avantprojecte, tal i com es va fer amb la Llei de l’Arquitectura en el seu dia, sigui abans o després de la data establerta com a termini per fer les al·legacions.

 

Modificació dels Plecs Generals de Condicions de Contractació de l’Estat

Fa uns quants dies vàrem saber la notícia de que Foment i les seves diverses àrees d’actuació, com Carreteres, Adif, Habitatge, etc., modificaran els Plecs de Contractació, desprès de diverses reunions, amb representants de diferents associacions empresarials de les Comunitats Autònomes, amb el Secretari General d’Infraestructures D. Manuel Niño, i de més de dos anys treballant, finalment s’ha aconseguit fer veure a l’Administració la necessitat de solucionar la problemàtica de la subcontractació. Sovint, en els concursos de projectes i obres, el projectista és contractat pel constructor i es converteix en subcontractista.

Les modificacions que s’hi introduiran seran molt ben rebudes per tots els subcontractistes i són una continuació de les ja aconseguides per altres Comunitats Autònomes, aplicació del Art. 228 bis, així com l’aplicació de la Llei 3/2004 de 29 de desembre de Lluita Contra la Morositat.

Creiem que aconseguir això significa un avenç molt important i que no ens hem de quedar a les portes, sinó seguir vetllant pels nostres interessos. La Directiva Europea ens deixa encara la possibilitat de millorar, per això cal començar amb l’acció de les administracions pel que fa al pagament a subcontractistes.  Precisament per aconseguir fites com aquestes, val la pena fer front comú amb la resta d’Associacions Empresarials del sector.

 

Congrés Mundial d’Eficiència Energètica WSB14 Barcelona

Aprofitem l’avinentesa per recordar que la Cambra ha establert un conveni amb l’organització del Congrés Mundial d’Eficiència Energètica, que se celebrarà el pròxim mes d’octubre a Barcelona, per a tots els socis de la Cambra amb una entrada reduïda respecte al preu general. Aquest congrés és el més important a nivell mundial pel que fa a construcció sostenible on les institucions internacionals més importants i influents, experts en la matèria, es reuniran per primera vegada. Us podeu inscriure en al següent enllaç: http://www.wsb14barcelona.org/spanish/index.html

Si feu uns dies de vacances aprofiteu per tornar amb energies renovades i si ja les heu fet, acabeu de passar bon estiu. Fins a la tornada.

La Junta


Documents relacionats:

Veure Circular19.09.2019
GESTIÓ ESTRATÈGICA DE COMPRES

34a Tertúlia Professional

+ Més informació

17.09.2019
139a Circular Informativa

A TOTS ELS SOCIS PROFESSIONALS

+ Més informació

10.09.2019
138a Circular Informativa

A TOTS ELS SOCIS PROFESSIONALS

+ Més informació

30.07.2019
137a Circular Informativa

A TOTS ELS SOCIS PROFESSIONALS

+ Més informació

   
C/ Àvila, 138 4t 1a 08018 Barcelona / T (34) 639 386 085 / legal / /